Česká měna dopoledne posílila vůči euru i dolaru

23.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. června (ČTK) - Česká měna dopoledne posiluje vůči oběma hlavním světovým měnám, pokles na akciových trzích se na jejím kurzu zatím neprojevil. Kolem 10:30 si koruna vůči euru polepšila na 25,71 Kč/EUR a proti dolaru na 20,91 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se koruna obchoduje mírně silnější než v úterý. "Korunu negativní vývoj na akciích pod tlak nedostal. Její kurz k euru zůstává stále beze směru, když pomineme drobné denní výkyvy," uvedl Vlk s tím, že hlavní akciové trhy navazují na úterní pokles a zůstávají v červeném i dnes dopoledne.

Vlk zároveň poznamenal, že Česká národní banka dnes po poledni oznámí výsledek hlasování bankovní rady o sazbách. Změna se tentokrát nečeká, ačkoli mírný pokles sazeb by byl v souladu s prognózou a toto riziko zde stále je, míní Vlk.

Dolar se kolem 10:30 obchodoval na 1,2298 USD/EUR. Do hry dnes mohou podle Vlka vstupovat očekávání před dnešním jednáním americké centrální banky (Fed). Ten sazby měnit nebude, naznačil. Pokud by se ale výrazněji zaměřil na rizika ekonomického oživení, tedy především slabý trh práce a riziko poklesu nemovitostí, pro dolar by to nebyla dobrá zpráva, dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK