Adobe Systems zvýšil čtvrtletní zisk o 18 procent díky poptávce

23.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. června (ČTK) - Výrobce softwaru Adobe Systems zvýšil ve druhém fiskálním čtvrtletí čistý zisk díky poptávce po balících softwaru pro profesionální designéry a vývojáře. Podnik dnes uvedl, že vydělal 148,6 milionu dolarů (3,1 miliardy Kč), tedy meziročně o 18 procent více. Jeho fiskální čtvrtletí skončilo 4. června.

Výsledek byl vyšší, než se odhadovalo mezi analytiky. Průměr jejich předpovědí v anketě Thomson Reuters byl 42 centů na akcii, zatímco zisk byl o dva centy vyšší. Manažeři společnosti uvedli, že k výsledku přispěly všechny oblasti jejího podnikání i geografické regiony.

Nynější spor Adobe s firmou Apple kvůli technologii Flash zřejmě nesnížil poptávku po softwarovém balíku Creative Suite. Apple vyloučila Flash z iPadů, iPhonů i přehrávačů iPod Touch.

Její generální ředitel Steve Jobs označil Flash za zastaralý, nespolehlivý a nepoužitelný pro přenosnou počítačovou techniku, protože vznikl pro stolní počítače. Vedení Adobe dnes uvedlo, že mobilní zařízení s Flash budou na trhu ještě letos.

Tržby Adobe vzrostly o 34 procent na 943 milionů dolarů díky silné poptávce po Creative Suite 5, který firma uvedla na trh na konci dubna, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK