Akcie v USA dopoledne oslabily kvůli propadu prodeje domů

23.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. června (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne mírně oslabily, protože se prodej nových domů v USA propadl za květen o třetinu na rekordní minimum. Rostly pak vládní obligace a klesal jim výnos.

Klíčový index Dow Jones se v poledne newyorského času snížil o třetinu procenta na 10.260,7 bodu. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil na 2247,5 bodu se ztrátou dvou třetin procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Objem obchodování byl nízký jako v jiné dny tohoto týdne. Částečně je to způsobeno i tím, že obchodníci sledují mistrovství světa ve fotbale. Na parketu newyorské burzy se například ozvaly vzrušené hlasy, když rozhodčí neuznali gól USA Alžírsku, napsala agentura AP.

Prodej nových rodinných domů ve Spojených státech se v květnu po ukončení programu daňových úlev na koupi domu zhroutil a proti předešlému měsíci se propadl o 33 procent na rekordní minimum. Dnešní zpráva ministerstva obchodu USA přinesla mnohem horší výsledek, než se čekalo, a obnovila obavy o vývoj oživení největší světové ekonomiky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK