MD: Havránková dnes smlouvy kvůli zdravotním potížím nepodepíše

24.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - Statkářka Ludmila Havránková se dnes nedostaví ze zdravotních důvodů k podpisu smluv o pozemcích potřebných pro dostavbu dálnice D11. ČTK to sdělil mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka. Havránkovou prý omluvil její právní zástupce. Dnes přitom vyprší dohodnutý poslední termín pro podpis smluv, o následcích odkladu nechtěl mluvčí spekulovat.

Havránková a její sestra Jaroslava Štrosová dnes měly na Ředitelství silnic a dálnic podepsat se státem smlouvy, na jejichž znění se obě strany předem dohodly a odsouhlasila ho v pondělí vláda. Ta rovněž určila dnešek jako poslední možný termín pro podpis dohod.

Podle mluvčí ŘSD Martiny Vápeníkové nelze bez Havránkové podepsat smlouvu ani se Štrosovou, neboť vládní usnesení předpokládá vyřešení problému za účasti všech dotčených. "Nevíme, jaký bude další postup, počkáme, jak se k tomu postaví vláda," uvedla Vápeníková. Právník Havránkové Pavel Černohous dnes dopoledne zatím nechtěl situaci komentovat, ČTK slíbil vyjádření později.

"Požádali jsme druhou stranu o sdělení náhradního termínu a budeme informovat vládu. O následcích odkladu nechci spekulovat," řekl Hanzelka. Vláda přitom již před několika týdny rozhodla o vyvlastnění pozemků. Rozhodnutí poté ale pozastavila, neboť sestry vyjádřily ochotu jednat a následně ministrům předložily parafované smlouvy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK