O2 zlevní příchozí a odchozí hovory v cizině

24.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - Telefónica O2 od července o více než korunu zlevní příchozí a odchozí hovory v zahraničí. Cena odchozích SMS klesne o deset haléřů. Snížení cen se týká tzv. Eurotarifu, který vychází z regulace EU. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

U příchozích hovorů se cena sníží o 1,45 Kč na 4,59 Kč za minutu, u odchozích o 1,28 Kč na 11,93 Kč za minutu. SMS zlevní na 3,30 Kč. Zákazníci, kteří často cestují a potřebují posílat SMS, mohou využít roamingové SMS balíčky. Za SMS Roaming 25 s pětadvaceti zvýhodněnými zprávami zaplatí 50 Kč. SMS Roaming 50 s padesáti zvýhodněnými zprávami pak pořídí za 100 Kč.

Od 1. července také O2 ohlídá přenos roamingových dat služba EU limit, která stahovaní povolí do maximální výše 1512 Kč. O postupném spotřebování dat je zákazník informován prostřednictvím SMS zpráv. První obdrží po dosažení 80 procent limitu, další pak při jeho celkovém vyčerpání.

Levnější volání v zahraničí již minulý týden oznámil konkurenční Vodafone. Firma například zlevnila stahování dat z 60 Kč za jeden megabyte na polovinu a cena minutového hovoru v rámci tarifu World Roaming klesla o korunu na 11,90 Kč. T-Mobile zase od července rozšířil počet zemí, ve kterých lze použít zvýhodněný tarif Cestovatel o osm na celkem 21 států.

jsa vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK