Heineken bude mít od září v ČR nového ředitele

24.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Krušovice (Rakovnicko) 24. června (ČTK) - Heineken změní od září generálního ředitele pro Českou republiku. Lievena Van der Borghta nahradí po třech letech Etienne Strijp, který dosud působil na vedoucích pozicích v rámci Heinekenu především v Latinské Americe. Uvedla to dnes firma. Heineken je třetí největší pivovarnickou skupinou na světě a evropskou jedničkou mezi výrobci piva.

Dosavadní ředitel nastoupí do funkce regionálního komerčního ředitele společnosti Heineken pro Afriku a Střední Východ. Belgičan Lieven Van der Borght působil v České republice tři roky. Heineken v té době dokončil akvizici ústecké společnosti Drinks Union, pod kterou patřily pivovary v Krásném a Velkém Březně na Ústecku, v Lounech a v Kutné Hoře. V období, kdy společnost vedl Van der Borght, Heineken uzavřel provozy ve Znojmě, Kutné Hoře a naposledy v Lounech.

Strijp naposledy pracoval jako generální ředitel pobočky v Panamě, předtím působil na stejné pozici v Argentině. V České republice se podle mluvčí Kateřiny Eliášové bude soustředit na další upevnění pozice skupiny jak na domácím trhu, tak v exportu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK