Na devizovém trhu vzrostl japonský jen vůči dolaru i euru

24.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 24. června (ČTK) - Na devizovém trhu vzrostl japonský jen vůči dolaru i euru, protože méně optimistický výhled od americké centrální banky Fed sebral obchodníkům chuť riskovat. Jednotnou evropskou měnu navíc stále zatěžuje situace kolem řeckého státního dluhu.

Kurz eura oslabil o 0,7 procenta na 109,82 JPY a o 0,1 procenta na 1,2306 USD. Dopoledne v Asii ale vzrostl na 1,2351 USD. Dolar vůči japonské měně klesl o 0,6 procenta na 89,27 JPY.

Obavy z řeckých dluhů doléhají na eurozónu, protože náklady na pojištění dluhopisů řecké vlády proti nesplácení vzrostly na nový rekord.

Ze Spojených států přišly statistiky o týdenním vývoji na trhu práce a květnových zakázkách na zboží dlouhodobé spotřeby. Byly obecně v souladu s tím, co se čekalo, a dolar pak zmírnil zisk vůči euru a prohloubil pokles vůči jenu.

Dolar se dostal do prodejních tlaků již během obchodování v Asii. Pozornost investorů se stočila k obnovenému slibu Fedu, že bude držet úrokové sazby nízko delší dobu. Dolarové úroky tak zůstanou dole a vyjádření o ekonomice se jeví negativněji než dosud, napsala agentura Reuters s odvoláním na obchodníky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK