Tesco se dohodlo na kolektivní smlouvě,mzdy vzrostou o 3,5 pct

24.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - Vedení společnosti TESCO Stores ČR se dnes dohodlo s odborovými organizacemi na znění nové kolektivní smlouvy. Od 1. července se mzdy zaměstnancům zvýší v průměru o 3,5 procenta. ČTK o tom informovala společnost.

Vedení firmy jednalo s Odborovým svazem pracovníků obchodu a Nezávislými odbory Teska, tedy se dvěma odborovými orgány, které zastřešují všech 31 odborových organizací působících v rámci Tesco Stores ČR.

V rámci kolektivního vyjednávaní bylo projednáno konkrétní navýšení mezd podle jednotlivých formátů prodejen. Nová kolektivní smlouva zachová všechny dosavadní zaměstnanecké benefity jako například věrnostní odměny, příspěvky na penzijní připojištění či příspěvek na závodní stravování, uvedla firma.

Část odborářů společnosti kolektivní vyjednání přerušila v dubnu. Vadilo jim, že Tesco tehdy nepředložilo návrh textu nové kolektivní smlouvy a kritizovali také chování řetězce vůči zaměstnancům a odborářům. Poté odboráři jednání obnovili a předložili společný návrh nové kolektivní smlouvy.

Tesco Stores ČR vstoupilo na tuzemský trh v roce 1996. V současné době provozuje v České republice celkem 136 obchodů - 66 hypermarketů, 41 supermarketů, 23 prodejen Tesco Expres, šest obchodních domů, 18 čerpacích stanic a šest obchodních center. Tesco v Česku zaměstnává zhruba 13.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK