Pioneer – obligační plus, víc než klasický dluhopisový fond

29.06.2010 | , Pioneer Investments
Tiskové zprávy


Pioneer investiční společnost koncem června rozšířila svoji domácí produktovou nabídku, když na trh uvedla nový fond Pioneer – obligační plus. Jedná se o dluhopisový fond s aktivně řízeným měnovým rizikem a široce diverzifikovaným portfoliem, zaměřeným především na vládní a bonitní firemní dluhopisy zemí regionu střední a východní Evropy.

Fond Pioneer – obligační plus je určen investorům, kteří mají alespoň částečně přehled o vývoji na finančních trzích a uvědomují si nejen jejich možnosti, ale i rizika,“ říká Lucie Simpartlová, ředitelka obchodu pro externí sítě Pioneer Investments ČR, a dodává: „Domníváme se, že i přes zlepšení důvěry domácích investorů v české státní dluhopisy je v současném prostředí nízkých výnosů rozumné hledat nové investiční příležitosti, které by nabídly zajímavý potenciál zhodnocení, a to nejen na českých dluhopisových trzích. A právě to je cílem našeho nového fondu.

Portfolio fondu je koncipováno tak, aby nabízelo zhodnocení investorům s investicí v českých korunách, se střednědobým investičním horizontem, ve kterém je pak možné dosáhnout vyššího zhodnocení než u tradičních bankovních produktů a fondů peněžního trhu. Jsou do něj vybírány dluhopisy perspektivních zemí regionu střední a východní Evropy (ČR, Polsko, Slovensko, Maďarsko), které zpravidla nabízejí vyšší výnosy do splatnosti než české vládní dluhopisy. V portfoliu jsou navíc obsaženy i firemní dluhopisy, které mají tradičně vyšší výnosový potenciál ve srovnání s dluhopisy vládními, přičemž jsou současně ohodnoceny vysokým ratingem.

Pioneer – obligační plus je součástí České rodiny fondů Pioneer a vzhledem k minimální vstupní investici ve výši 5 000 Kč je dostupný široké klientele.  Fond bude k dispozici prostřednictvím poboček UniCredit Bank Czech Republic a distribuční sítě nezávislých investičních zprostředkovatelů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy