eBanka je členem Asociace pro mobilní platby

27.11.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Poslední týden v říjnu se eBanka stala členem Asociace pro mobilní platby.

Toto sdružení, jehož cílem je vývoj a podpora jednotného systému pro platby mobilním telefonem, bylo založeno v září tohoto roku třemi mobilními operátory a pěti bankami působícími na našem trhu.Cílem asociace je vyvinout univerzální platební prostředek, a proto spolupracuje s bankovními domy a mobilními operátory v České republice. V současné době se Asociace soustředí na rychlé uvedení platebních nástrojů pro stávající služby a zároveň studuje mezinárodní modely.

Zástupci eBanky již zahájili práci ve všech třech pracovních skupinách, které Asociace pro mobilní platby zřídila. Jedná se o skupinu Business Group (Obchodní skupina), která bude především hledat obchodní model pro mobilní platby, skupinu nazvanou Requirements & Technology Group (Skupina pro požadavky a technologie) zabývající se technickou stránkou nezbytnou pro platby pomocí mobilního telefonu. Poslední skupinou je Marketing Group (Marketingová skupina), jejímž cílem je studovat potřeby zákazníků a požadavky trhu.
Výsledkem činnosti pracovních skupin bude buď vyvinutí nového nástroje pro platby mobilním telefonem nebo zavedení modelu fungujícího v zahraniční.

Zdroj: tisková zpráva

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ