Evropské akcie zřejmě porostou, čeká se na výsledky

20.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝN, 20.července (Reuters) - Evropské akcie v úterý zřejmě zahájí seanci růstem, a přeruší tak čtyřdenní sérii ztrát ve stopách posílení Wall...

...Street a asijských trhů, přičemž investoři čekají na výsledky banky Goldman Sachs <GS.N> a společnosti Apple <AAPL.O>.

Futures na index DJ Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:20 ukazovaly na růst trhu o 0,5 až 0,8 procenta.

Předchozí seanci uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> poklesem o 0,66 procenta na 1006,26 bodu.

"Na trh se opět vrací pozitivní sentiment, úterní seance zřejmě začne v optimistickém duchu. Určitě tomu napomáhá obnovené nadšení z kvartálních výsledků, jež přicházejí ze Spojených států," řekl Ben Potter, stratég trhu z IG Markets.

"Ve Spojených státech mají před zahájením seance oznámit výsledky Goldman Sachs a Johnson & Johnson <JNJ.N>, přičemž po závěru seance půjde hlavně o společnosti Apple a Yahoo <YHOO.O>."

Americké akcie posílily díky výsledkovému optimismu.

Nicméně po závěru seance klíčové technologické firmy International Business Machines <IBM.N> a Texas Instruments <TXN.N> neuspokojily trhy, když oznámily tržby pod odhady analytiků. [ID:nN19191611] [ID:nN19215910]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK