Evropské burzy klesají po maďarské aukci

20.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝN, 20.července (Reuters) - Evropské burzy v úterý sklouzly do záporného teritoria a klesaly až o 1 procento poté, co Maďarsko prodalo méně...

...dluhu, než se čekalo, a trh sužovala nervozita před výsledky banky Goldman Sachs <GS.N>.

Index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> ve 12:45 klesal o 0,7 procenta 999,3 bodu, když se krátce předtím propadl až na dvoutýdenní minimum 994,96 bodu.

Akcie bank Barclays <BARC.L>, Credit Suisse <CSGN.VX> a Société Générale <SOGN.PA> ztrácely v rozmezí 0,9 až 2,6 procenta.

Před zahájením seance na Wall Street oznámí čtvrtletní výsledky hospodaření zejména společnosti Goldman Sachs a Johnson & Johnson <JNJ.N>. Po závěru trhu pak budou investoři sledovat hlavně finanční ukazatele od firem Apple <AAPL.O> a Yahoo <YHOO.O>.

Maďarsko v úterý snížilo nabídku tříměsíčních pokladničních poukázek o 10 miliard forintů a výnos stoupl o 19 bazických bodů proti aukci před týdnem poté, co byla o víkendu nečekaně přerušena jednání země s mezinárodními poskytovateli úvěrů.

Maďarsko prodalo tříměsíční pokladniční poukázky v hodnotě 35 miliard forintů oproti původně nabízeným 45 miliardám, přičemž poptávka dosáhla 52,55 miliardy, uvedla maďarská agentura pro správu dluhu <HUAUCTION01>.

(Reportér: Brian Gorman; Přeložil: Jan Schmidt)

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK