Daimler byl ve druhém čtvrtletí ziskový, zlepšil celoroční výhled

27.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stuttgart 27. července (ČTK) - Německý automobilový koncern Daimler ve druhém čtvrtletí díky oživení poptávky vykázal čistý zisk 1,3 miliardy eur (zhruba 33 miliard Kč) po ztrátě 1,06 miliardy eur před rokem. Oznámila to dnes firma. Zlepšila rovněž svůj celoroční výhled.

Společnost potvrdila dřívější předběžné údaje, podle nichž ve čtvrtletí hospodařila s provozním ziskem 2,1 miliardy eur. Firma nyní předpokládá, že v celém letošním roce na provozní úrovni vydělá šest miliard eur. V předchozí prognóze celoroční provozní zisk odhadovala na minimálně čtyři miliardy eur.

Automobilka ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšila objem prodeje o 27 procent na 496.500 osobních a nákladních vozů a tržby o 28 procent na 25,1 miliardy eur. "Naše strategie se vyplácí. Objem prodeje i tržby se ve všech divizích vyvíjí velmi dynamicky," uvedl generální ředitel společnosti Dieter Zetsche.

Společnost Daimler je známá především produkcí luxusních automobilů Mercedes-Benz. Vyrábí ale také malé automobily Smart, limuzíny Maybach a nákladní vozy i autobusy. V produkci nákladních vozů je světovou jedničkou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK