Zbrojovce Lockheed Martin stoupl čtvrtletní zisk o 12 procent

27.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Atlanta 27. července (ČTK) - Americkému zbrojnímu koncernu Lockheed Martin Corp. stoupl ve druhém čtvrtletí letošního roku čistý zisk o 12 procent na 825 milionů USD (15,9 miliardy Kč). Hospodaření podpořil růst prodeje vojenského hardwaru. Tržby největší zbrojovky na světě vzrostly o čtyři procenta na 11,44 miliardy USD.

Bez zahrnutí divize Pacific Architects and Engineers (PAE), kterou se firma chystá do konce letošního roku prodat, zisk činil 1,96 dolaru na akcii a překonal odhady analytiků, kteří očekávali v průměru zisk 1,78 dolaru na akcii. Firma vyrábí například stíhačky F-35, řízené střely Patriot a širokou škálu elektronických systémů pro vojenské i civilní využití.

Společnost současně v dnešním prohlášení zlepšila výhled zisku na akcii na celý letošní rok. Důvodem je převážně nižší počet akcií v oběhu. Zisk za celý rok má nyní bez prodávaných operací činit 7,15 dolaru až 7,35 dolaru na akcii místo původně očekávaných sedmi až 7,20 dolaru na akcii. Současně však varovala, že kvůli prodeji majetku mohou být příjmy nižší, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK