Akcie v USA se dopoledne obchodovaly smíšeně

27.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. července (ČTK) - Americké akcie se dopoledne vyvíjely smíšeně. Optimismus v počátku obchodování způsobený pozitivními výsledky hospodaření některých firem, jako DuPont, později změnila zpráva o poklesu důvěry spotřebitelů za červenec.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones posílil o 7,46 bodu, tedy 0,1 procenta, na 10.532,66 bodu. Od počátku měsíce je index již silnější o 7,7 procenta. Širší index Standard & Poor's 500 však klesl o 1,44 bodu, tedy 0,1 procenta, na 1113,57 bodu. Index technologického trhu Nasdaq pak oslabil o 7,82 bodu, čili 0,3 procenta, na 2288,61 bodu.

Důvěra amerických spotřebitelů tento měsíc kvůli zvýšeným obavám z budoucího vývoje ekonomiky a trhu práce sestoupila na půlroční minimum. Index důvěry sestavovaný soukromou výzkumnou organizací Conference Board klesl na 50,4 z červencových 54,3 bodu a dostal se nejníže od letošního února. Červencový pokles byl mírně horší, než se čekalo.

Hospodářské výsledky firem podle analytiků ukazují, že ekonomika je v lepším stavu, než mnoho investorů čeká. Firma DuPont si dopoledne připsala přes tři procenta díky zprávě, že její čtvrtletní zisk se díky vysokému prodeji téměř ztrojnásobil. Výrobce motorů a zařízení pro výrobu energie Cummings posílil o více než dvě procenta díky lepším výsledkům hospodaření a zvýšení výhledu na celý rok za podpory silné poptávky v zahraničí, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK