Evropské burzy zahájí růstem díky silným výsledkům

28.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝN, 28.července (Reuters) - Evropské burzy ve středu zpočátku zřejmě posílí, a navážou tak na růst z předchozí seance, již uzavřely na...

...pětitýdenním maximu, když několik evropských firem překonalo svými výsledky odhady trhu.

Směřování akciového trhu tak budou ve středu zřejmě diktovat finanční ukazatele od firem s tím, jak se výsledková sezona v Evropě rozjíždí na plné obrátky.

Výsledky hospodaření ráno zveřejnily mimo jiné španělská banka BBVA <BBVA.MC>, společnost British American Tobacco <BATS.L>, německý výrobce čipů Infineon <IFXGn.DE> či ocelárny ArcelorMittal <ISPA.AS>.

Futures na index Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:45 ukazovaly na růst trhu o 0,5 až 0,7 procenta.

Evropské burzy se v úterý opíraly o silné výsledky švýcarské banky UBS <UBSN.VX>, ke konci seance však smazaly předchozí zisky více než na polovinu po zprávě o poklesu spotřebitelské důvěry ve Spojených státech. Index má nicméně ve středu namířeno k šesté růstové seanci v řadě.

Tokijský index Nikkei <.N225> ve středu díky silným výsledkům firem vyskočil o 2,7 procenta a uzavřel na dvoutýdenním maximu, když prolomil hned několik rezistenčních hladin.

Americký index S&P 500 v úterý přerušil třídenní růstovou sérii po smíšené várce firemních výsledků a zprávě o poklesu spotřebitelské důvěry, analytici však uvedli, že Wall Street si jen vybírá oddechový čas a růst by mohl pokračovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK