Může zaměstnavatel přispívat na penzi různé částky?

12.12.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Také svým zaměstnancům pravidelně přispíváte na penzijní připojištění? Pak vás jistě bude zajímat odpověď našeho poradce na tuto otázku…

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci ze společnosti FiM - finanční marketing.

Dotaz čtenáře:

"Může být příspěvek od zaměstnavatele na penzijní připojištění různý? Může např. 2 měsíce přispívat  200 Kč, další 2 měsíce 300Kč, další 2 měsíce třeba nic? Pokud ano, jaké fondy tuto možnost nabízejí?"

Odpověď poradce:

"Váš dotaz je velmi zajímavý, ale bohužel ne realizovatelný. Příspěvky zaměstnavatele do Penzijního fondu můžou být placeny měsíčně, čtvrtletně, pololetně nebo ročně, ale vždy podle smlouvy o penzijním připojištěním. Smlouva o penzijním připojištění je závazná mezi Penzijním fondem a účastníkem penzijního připojištění (pokud je ve smlouvě zapsán i zaměstnavatel, závazky se týkají i zaměstnavatele), kde se zadají pravdivé informace a tím smlouva nabývá na platnosti. Dále může zaměstnavatel přispívat částkou pevnou, max. 3% z hrubé mzdy nebo procentem, max. 3% z hrubé mzdy(mluvím o částce, která je pro zaměstnavatele zajímavá pro úlevu na sociálním a zdravotním pojištění a na daních)."

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY