Přes 10 000 úvěrů v rámci TOP Bydlení

21.01.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Česká spořitelna od června roku 2001 poskytuje hypoteční úvěry v rámci programu TOP Bydlení, kterým nastartovala proces zlevňování hypoték…

V rámci programu TOP Bydlení Česká spořitelna překročila k 17. lednu 2003 magickou hranici. Nejen, že překročila hranici 10 000 poskytnutých hypotečních úvěrů, ale i poskytla hypotéky v objemu přes   10 000 mld Kč. Celkem bylo poskytnuto  již 10 028 hypotečních úvěrů v objemu  10,13 miliardy Kč.

"Zájem klientů je stále velmi vysoký. Výhodou úvěrů v rámci TOP Bydlení je jak jejich cenová dostupnost a pětiletá garance úrokové sazby pro všechny klienty, kteří splní podmínky úvěru, tak i rychlé sjednání úvěru - v průměru do deseti dnů. Ke konci roku 2002 jsme poskytli v rámci TOP Bydlení hypotéky za 9,896 miliardy korun. Pro letošní rok očekáváme meziroční nárůst o 40 procent," uvedl Kamil Kosman, ředitel úseku financování nemovitostí a hypoték České spořitelny.

Hypoteční úvěry v rámci programu TOP Bydlení, který významným způsobem napomohl k rozhýbání hypotečního trhu v České republice, nabízí Česká spořitelna od června 2001. Cílem tohoto programu je zpřístupnit hypoteční úvěry za zvýhodněných podmínek široké veřejnosti. Sazba u hypotečních úvěrů TOP Bydlení je pevně stanovena na pět let a Česká spořitelna ji zaručuje všem klientům, kteří úvěr získají. Po celou dobu trvání úvěru je 50% hypotečního úvěru úročeno sazbou sníženou o tři procentní body oproti úrokové sazbě standardně poskytované u hypotečních úvěrů České spořitelny.

Úroková sazba hypotečních úvěrů poskytovaných v rámci programu TOP Bydlení v současné době dosahuje 5,4% p.a. Minimální úroková sazba u hypotečních úvěrů mimo program TOP Bydlení činí 5,1 % p.a.

Zdroj: Tisková zpráva  České spořitelny

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ