Nejlepší banka v oboru financování obchodu

05.03.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Bank Austria Creditanstalt byla vyhlášena "Nejlepší bankou v oboru financování obchodu" ve střední a východní Evropě.

Americký finanční časopis "Global Finance" vyhlásil ve svém únorovém čísle peněžní ústav Bank Austria Creditanstalt za "Nejlepší banku v oboru financování obchodu ve střední a východní Evropě za rok 2002". Loni banka obdržela totéž ocenění pro Rakousko.

Bank Austria Creditanstalt je z hlediska financování obchodu zdaleka největší rakouskou bankou. Tento peněžní ústav podporuje přes polovinu celkového exportu z Rakouska. Zaujímá také vedoucí místo ve financování vývozu z Rakouska do zemí střední a východní Evropy, s objemem obchodu dosahujícím 1,7 miliardy EUR. Banka v tomto regionu spatřuje silný růstový potenciál a plánuje zde v příštích pěti letech zvýšit objem svého financování na přibližně 3 miliardy EUR.

Časopis "Global Finance" má přes 300.000 čtenářů přibližně v 160 zemích. Jeho cílovou skupinou jsou top manažeři a finanční odborníci. Hodnocení časopisu vycházejí z průzkumů a analýz na rostoucích trzích a ve finančních centrech.

V rámci skupiny HVB Group je Bank Austria Creditanstalt odpovědná za region střední a východní Evropy. Skupina v tomto regionu provozuje největší bankovní síť s 900 pobočkami v celkem15 zemích.

Zdroj: tisková zpráva Bank Austria Creditanstalt

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ