Americké burzy rostou po zprávě o iráckém povstání

26.03.2003 | , Reuters
Domovská stránka


Americké burzy v úterý  posílily, když sentiment podpořily informace o povstání proti  režimu Saddáma Husajna ve druhém největším iráckém městě Basra.  Trh se tak zotavil den poté, co hlavní indexy zažily nejtěžší  ztráty od začátku roku. 

Zprávy o iráckém povstání pomohly akciím k oživení ve druhé  polovině seance. Bagdád sice tyto spekulace odmítl, britský  vojenský velitel však poukázal na signály o tom, že povstání  pokračuje. "Velice rádi bychom toho využili," dodal.  

"Zcela jistě to uklidnilo situaci z hlediska toho, co si  myslíme o válce," řekl Brian Pears, šéf obchodování s akciemi  z Victory Capital Management.  Oživení však později poněkud ztratilo na síle, když americký  Senát neočekávaně seškrtal plán prezidenta George W.Bushe  na snížení daní, a sice o 350 miliard dolarů z plánovaných  726 miliard.  

Index Dow Jones končil seanci se ziskem 0,8 procenta  na 8280,23 bodu, nicméně předtím si polepšil až o 1,5 procenta. Technologický index Nasdaq Composite přidal 1,55 procenta  na 1391,01 bodu a širší Standard & Poor's 500 si připsal  1,22 procenta na 874,74 bodu. 

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka