Raiffeisen SS zvýhodňuje úvěry

01.04.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Pro ty kteří, hodlají využít stavebního spoření k financování bydlení máme dobré zprávy. Raiffeisen stavební spořitelna přistoupila od 1.4.2003 k některým změnám, které by vám k penězům mohly pomoci.

Od 1.4.2003 přichází Raiffeisen stavební spořitelna se změnou některých podmínek a to především u  překlenovacích a u úvěrů ze stavebního spoření.

Překlenovací úvěr s nulovou akontací

Nově stavební spořitelna nabízí možnost získání překlenovacího úvěru s nulovou akontací, tzn. bez nutnosti naspoření minimálního vkladu. Překlenovací úvěr lze s nulovým vkladem získat, pokud máte (uzavřete) stavební spoření s tarifem R-01. Překlenovací úvěr musí být použit za účelem pořízení nemovitosti (např. stavební pozemek, dům, byt) a  výše úvěru (cílové částky) musí být vyšší než 500 tisíc korun. Pokud tedy potřebujete získat větší částku a nemáte žádné vlastní zdroje, může se tento překlenovací úvěr hodit právě Vám.  Překlenovací úvěr je nabízen s úrokovou sazbou 5,9 % p.a. K zajištění úvěru budete potřebovat nemovitost s vinkulovaným pojistným plněním ve prospěch stavební spořitelny. Nesmíme také zapomenout, že kromě splátky úroků z překlenovacího úvěru bude klient, který tento úvěr získá, také muset dospořovat, přičemž minimální měsíční vklad je 0,7 % z cílové částky.  

Překlenovací úvěry obecně

Stavební spořitelna ruší 3% přirážku pro úvěry do výše 70 tisíc korun, zajištění překlenovacích úvěrů zůstává stejné.

Zajištění úvěrů ze stavebního spoření

Stavební spořitelna také od 1.4.2003 rozlišila zajištění překlenovacích a úvěrů ze stavebního spoření. Zatímco dříve bylo pro oba typy úvěrů zajištění stejné, nyní pro ty kteří již splňují podmínky a mají nárok na úvěr ze stavebního spoření, je zajištění výhodnější. U překlenovacího úvěru s nezajištěnou částkou nad 300 tisíc korun je třeba zástava nemovitosti. Tato podmínka platila i u úvěrů ze stavebního spoření. Nyní stavební spořitelna zajištění změnila a u úvěru ze stavebního spoření je zástava nemovitosti vyžadována až při nezajištěné částce nad 500 tisíc korun. Do 500 tisíc korun potom postačí k zajištění úvěru pouze 1 - 2 bonitní ručitelé.

Překlenovací úvěry

Úvěry ze stavebního spoření

Zajištění

Do 70 tis. Kč  včetně

Do 150 tis. Kč včetně

Bez zajištění

Do 150 tis. Kč včetně

Do 300 tis. Kč včetně

1 ručitel

Do 300 tis. Kč včetně

Do 500 tis. Kč včetně

2 ručitelé

Nad 300 tis. Kč

Nad 500 tis. Kč včetně

Zástava pojištěné nemovitosti s vinkulovaným pojistným plněním ve prospěch RSTS


Změna sazebníku

O 1.4.2003 má Raiffeisen stavební spořitelna také nový sazebník, který ovšem nedoznal téměř žádných změn. Ovšem jedna změna asi moc nepotěší všechny mladé s tarifem M-01 Budoucnost. Podle nového sazebníku již není tento tarif osvobozen o úhrady za vedení účtu. Čtvrtletní úhrada za vedení účtu je tedy podle sazebníku 70,-Kč, pokud není ve Všeobecných obchodních podmínkách uvedeno jinak.

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ