Roselli donucen k podpisu dokumentů

09.04.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Většinový vlastník Union Group a Union banky společnost Invesmart dnes potvrdila, že Giuseppe Roselli, předseda představenstva Union Group, byl v pondělí unesen neznámou skupinou pachatelů.

Únosci propustili ředsedu představenstva Union Group Giuseppe Roselliho včera ve večerních hodinách po více než 24 hodinách zadržování. Propustili jej poté, co ho donutili podepsat řadu dokumentů. Ty jim měly pomoci dosáhnout toho, co se nepodařilo zfalšovaným vyhlášením konkurzu v Ústí nad Labem. V této souvislosti upozorňuje Union Group a Union banka všechny státní orgány i veřejnost, že tyto pod nátlakem Rosellim podepsané dokumenty mohou být zneužity k podvodným účelům.

Cílem únosu bylo zřejmě nelegálně ovládnout skupinu Union Group, většinového vlastníka Union banky. Únosci Rosellimu před propuštěním doporučili, aby "okamžitě opustil Českou republiku a už se nikdy nevracel." Po svém propuštění se však Roselli i Invesmart obrátili na českou policii, která únos vyšetřovala již od jeho nahlášení v pondělí večer. Do úplného vyšetření případu nebudou poskytovány žádné další informace.

Navzdory výhrůžkám a trestným činům, které byly spáchány v posledních dnech proti Union bance, Union Group a jejich představitelům, pokračují Invesmart i Goldman Sachs v úsilí připravit restrukturalizační plán pro Union banku.

Zdroj: tisková zpráva

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ