Budou vám chybět desetníky a dvacetníky?

29.04.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Přesně za půl roku dojde ke zrušení desetníků a dvacetníků. Budou vám drobné v peněžence chybět nebo ne? Jaký je názor čtenářů, kteří se zůčastnili naší ankety?

V naší poslední anketě, která byla v sekci umístěna v sekci Bankovnictví jsme chtěli zjistit, jaký je Váš názor na rušení desetníků a dvacetníků.
"31. října 2003 přestanou platit desetníky a dvacetníky. Budou Vám chybět?" tak přesně takhle zněla naše anketní otázka. Ankety se zůčastnilo celkem 471 čtenářů. Je tedy vidět, že se vás problematika rušení drobných mincí dotýká a zajímá vás.

A jak vaše hlasování dopadlo? Na grafu můžete vidět, že hlasování bylo v podstatě nerozhodné. Celých 40 % účastníků ankety se desetníků a dvacetníků rádo zbaví, protože jim jen zbytečně zatěžují peněženku. Na druhou stranu však 39 % hlasovalo pro variantu, která vyjadřuje nesouhlas s rušením mincí a obavy ze zdražování zboží a služeb. Někde na pomezí stojí 21 % účastníků ankety - zřejmě vášnivých karbaníků :-)), kteří se bez drobných v peněžence lehce obejdou. Jen při hře mariáše jim budou desetníky a dvacetního moc chybět.


ne - budu mít lehčí peněženku
ano - bojím se zdražení
jen u mariáše :-)

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ