Jak loni hospodařila Raiffeisenbank?

27.05.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Raiffeisenbank zvřejnila hospodářské výsledky za rok 2002 - zvýšila bilanční sumu, zisk i počet klientů.

Ke konci roku 2002 dosáhla bilanční suma Raiffeisenbank a.s. 57,52 miliard korun (údaje podle CAS), což představuje zvýšení oproti roku 2001 o zhruba 8 miliard korun. Jedná se tak o nárůst o téměř 16%. Zisk po zdanění dosáhl 98,47 milionů korun, což představuje ve srovnání s předchozím rokem nárůst zhruba o 250%.

RBCZ i v roce 2002 nadále realizovala expanzivní politiku zaměřenou na růst tržního podílu. Počet klientů RBCZ vzrostl ke konci roku 2002 na téměř 90 tisíc (oproti cca 72 tisícům klientů v předchozím roce). Vklady klientů přesáhly 35 miliard korun, což představuje zvýšení o zhruba 33% ve srovnání s předchozím rokem. RBCZ má ve svých aktivitách velmi výraznou podporu ze strany akcionářů. Svědčí o tom mimo jiné i navýšení základního kapitálu banky o 500 miliónů na 2 miliardy korun v červenci 2002 a další navýšení o 500 milionů na 2,5 miliardy korun v květnu 2003. Finanční  síla banky se tak opět výrazně zvýšila.

K 31.12.2002 čítala pobočková síť RBCZ již 41 poboček a obchodních míst po celé České republice. RBCZ se rovněž zaměřila na rozvoj dalších distribučních kanálů, kterými jsou její klienti obsluhováni (internetové bankovnictví, GSM a telefonní bankovnictví). Ke konci roku 2002 využívalo nabídky alternativních distribučních kanálů přes 18 tisíc uživatelů. Poskytování služeb pro  malé a střední firmy a podnikatele bylo v roce 2002 pro RBCZ významným růstovým faktorem a i nadále se jeví tento segment jako velmi perspektivní. Banka se především zaměřila na řešení finančních potřeb této cílové skupiny a proto připravila speciální úvěrový produkt - Mikroúvěr. Mikroúvěr zjednodušuje a urychluje proces získání úvěru. Další výhodou tohoto produktu je schopnost poskytovat nižší objem úvěrů, již od 100 tis. Kč. 

Úspěšně pokračují také aktivity RBCZ na poli hypotečních úvěrů. Banka zásadním způsobem rozšířila portfolio produktů a služeb v oblasti bankovnictví pro občany,  a to zejména v oblasti hypoték, osobních půjček a produktových balíčků.  Spektrum nabídky hypotečních úvěrů se rozrostlo o "Hypotéku s odkladem" zvýhodněnou pro mladé rodiny a jednotlivce do 36 let a o hypotéku Prémium, která klientům umožnila nově získat hypoteční úvěr až do výše 90 % obvyklé tržní ceny nemovitosti.

Zdroj: tisková zpráva Raiffeisenbank

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ