VIG Re – vynikající výsledek za rok 2010: Objem pojistného 280,6 mil. EUR

02.05.2011 | , VIG
Tiskové zprávy


Založení zajišťovny VIG Re v roce 2008 v Praze bylo významným signálem pro region střední a východní Evropy jako klíčový trh společnosti a i koncernu. VIG Re se sídlem v Praze se stává kompetentním poskytovatelem zajistných programů v rámci tohoto regionu a díky ratingu A+ a obezřetné politice upisování patří k spolehlivým partnerům.

Zajišťovna VIG Re ukončila obchodní rok 2010 s velmi pozitivními výsledky. Zisk (před zdaněním) vzrostl o 28,6 procenta na 18,6 mil. EUR. Objem pojistného VIG Re stoupl o 9,1 procenta na celkově 280,6 mil. EUR. Zhruba 77 procent pojistného připadlo na oblast majetkového/úrazového pojištění, 15 procent na segment zdravotního pojištění a 8 procent na životní pojištění. Ukazatel Combined Ratio dosáhl v roce 2010 hodnotu 96,1 procenta.

Zajišťovna VIG Re se velmi dobře rozvíjí i v náročném tržním prostředí“, uvádí Dr. Peter Hagen, generální ředitel VIG Re. „Výrazně jsme zvýšili naše pojistné a zisk (před zdaněním). Jasnými cíli našeho managementu jsou stálý rozvoj a dlouhodobá stabilita ve spojení s růstem zaměřeným na výnosy. Nabízíme našim cedentům a obchodním partnerům spolehlivost a odbornost.

VIG Re dosáhla růst pojistného ve všech odvětvích, kromě toho se společnosti podařilo zvýšit počet cedentů o 25 procent. Zákazníkem zajišťovny VIG Re je již více než 100 společností.

Převzetí zajišťovny Wiener Re

V obchodním roce 2010 dokončila VIG Re převzetí 99,2 procenta podílů srbské zajišťovny Wiener Re. VIG Re touto koupí pokračuje v expanzi svých zajišťovacích aktivit ve střední a východní Evropě. Zajišťovna Wiener Re nabízí zajistné služby především v Srbsku, v Černé Hoře a Makedonii.

Výhled na rok 2011

Zajišťovna VIG Re bude pokračovat v růstu i v roce 2011 a jako cíl si určila překonání hranice 300 milionů EUR pojistného.
 
Na burze kótovaná Vienna Insurance Group (VIG) se sídlem ve Vídni je jedním z předních pojišťovacích koncernů v zemích střední a východní Evropy. Mimo kmenového trhu v Rakousku je Vienna Insurance Group prostřednictvím podílu na pojišťovnách aktivní v Albánii, Bělorusku, Bulharsku, České republice, Černé Hoře, Estonsku, Gruzii, Chorvatsku, Lichtenštejnsku, Litvě, Lotyšsku, Maďarsku, Makedonii, Německu, Polsku, Rumunsku, Rusku, na Slovensku, v Srbsku, Turecku a na Ukrajině. Kromě toho existují pobočky Wiener Städtische Versicherung v Itálii a Slovinsku, jakož i pobočka Donau Versicherung v Itálii.

Vienna Insurance Group (VIG) je na rakouském trhu zastoupena společnostmi Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung a Sparkassen Versicherung.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy