Nezapomeňte na připojištění - může se hodit!

16.07.2003 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


V předchozím dílu o cestovním pojištění jsme se věnovali základnímu pojištění. Léčebné výlohy v zahraničí ale nejsou vše a pojišťovny nabízejí rozšíření o další připojištění. Vyberte si z nabídky a připojistěte se. Vyhnete se tak problémům!

Ve druhém dílu o cestovním pojištění připraveném s ČSOB Pojišťovnou se podrobněji podíváme na možná připojištění k základnímu cestovnímu pojištění.

Jaká připojištění si lze k cestovnímu pojištění Speciál sjednat?

Připojištění úrazu
Toto připojištění ještě více rozšiřuje pojistné krytí, a zvyšuje tak komfort vašeho pojištění. Budete-li mít při pobytu v cizině nebo na cestách úraz, budete pojištěni pro případ:

  • léčení úrazu (získáte odškodné ve výši 50 Kč denně (od 29. dne poúrazového léčení),
  • trvalých následků úrazu (plnění z pojistné částky 200 000 Kč je poskytováno již od 10 % rozsahu tělesného poškození),
  • smrti následkem úrazu (pojistná částka v případě úmrtí činí 100 000 Kč).

Připojištění odpovědnosti za škodu
I když jste sebeopatrnější, můžete někomu neúmyslně způsobit škodu. A to na zdraví i majetku. Ze své cesty si pak přivezete nemilý suvenýr v podobě finančního závazku. Nebo obrátíte kapsy přímo na dovolené. Pokud jste však připojištěni …

  • V případě škody na majetku za vás pojišťovna uhradí až 100 000 Kč. V případě škody na zdraví až 300 000 Kč.
  • Vaše spoluúčast, tedy částka, kterou se na hrazení škod podílíte, činí v obou případech pouze 3 %, minimálně však 500 Kč.

Připojištění zavazadel
Jistě už jste slyšeli o případech, kdy se zavazadla ztratila z uzamčeného hotelového pokoje nebo se poškodila při necitlivém nakládání například na letišti. Právě v takových situacích je dobré mít sjednané připojištění zavazadel.

ČSOB Pojišťovna vám takto vzniklé škody uhradí až do limitu 10 000 Kč nebo 20 000 Kč (dle vaší volby). Vaše spoluúčast činí 3 %, minimálně však 500 Kč.

Připojištění pro případ stornování zájezdu
Všechno je domluveno a zaplaceno, kufry nachystané - a v tom to přijde. Z vážných důvodů nemůžete odjet. Cestovní kancelář vám naúčtuje stornovací poplatek a nejednou je pryč nejen dovolená, ale i část peněz, které jste za ni dali. Kdo vám je vrátí? Připojištění pro případ stornování zájezdu.

  • ČSOB Pojišťovna vám nabízí dvě varianty pojistných částek: 15 000 Kč a 30 000 Kč. I když možná nepokryjí veškeré výdaje, alespoň je zmírní.
  • Toto pojištění si můžete sjednat až do 60 let věku.
  • Spoluúčast pojištěného činí 20 %, minimálně však 500 Kč.

Cestovní pojištění Speciál můžete uzavřít i prostřednictvím internetu na www.csobpoj.cz , a to s 10% slevou!!!

V posledním dílu našeho seriálu se ještě jednou vrátíme k cestovnímu pojištění ČSOB Pojišťovny, abychom vám poradili, co dělat v případě, že dojde k pojistné události.

Informace pro tento seriál poskytla:

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ