Čipová karta ČSOB Visa Electron

27.06.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


ČSOB uvádí na  trh čipovou kartu zahrnující exkluzivní právní poradenství.

ČSOB ve spolupráci s asociací Visa International zahájila vydávání čipových platebních karet VISA Electron s mezinárodní platností. Při každé transakci s touto kartou je držitel vyzván k zadání PIN na všech terminálech, které jsou vybaveny klávesnicí. To podstatně zvyšuje ochranu držitele před zneužitím karty třetí osobou. Navíc informace uložené na čipu prakticky nelze zkopírovat. Čipová karta ČSOB VISA Electron je exkluzivně doplněna právní poradnou pojišťovny D.A.S. a svým držitelům umožňuje získat cenné rady od kvalifikovaných právníků pro události běžného soukromého života. Pojištění právní ochrany je platné na území ČR a Evropy a jeho platnost je shodná s platností čipové karty.

Veškeré karty ČSOB VISA Electron vydávané od června 2003 již budou standardně vybaveny jak čipem, tak i magnetickým proužkem. Aby ČSOB přispěla k rychlému rozvoji bezpečné čipové technologie,  přistoupila současně ke zrychlené výměně dosud vydaných magnetických karet VISA Electron. Letos v červnu tak budou vyměněny rovněž  karty VISA Electron, jejichž platnost končí v červnu 2004  a 2005, v červenci pak karty s platností do července 2004 a 2005 a tak dále, měsíc po měsíci. Do konce září letošního roku tak ČSOB dopisem vyzve celkem 110 tisíc klientů, aby si přišli na svou pobočku pro novou čipovou kartu ČSOB VISA Electron.

Čipové karty ČSOB VISA Electron jsou vyjímečné i po stránce grafické; exkluzivně jsou zpracované v duchu blížících se olympijských her v Athénách v roce 2004.

Zároveň ČSOB jako první banka v ČR nabízí obchodníkům, zejména majitelům a provozovatelům restaurací, barů a klubů platební terminály na bázi radio spojení, které umožňují akceptaci platebních karet všech platebních systémů. Radioterminál nevyžaduje pevné připojení k telefonní lince a umožňuje, aby bezhotovostní platby kartami vykročily jednou provždy  "ze čtyř stěn kamenných obchodů" a podstatnou měrou v ČR zdomácněly. Podobně jako třeba mobilní telefony. Počet terminálů u obchodníků, kde lze zaplatit prostřednictvím čipové aplikace narůstá prakticky každý den - k 20. 6. 2003 bylo takto vybaveno více než 1500 obchodníků ČSOB. Postupný upgrade bankomatů na akceptaci čipové aplikace se předpokládá koncem druhé poloviny roku.

Nová čipová karta VISA Electron vydávaná ČSOB vyhovuje mezinárodním standardům kreditních a debetních karet a svým držitelům, obchodníkům i bankám poskytuje podstatně vyšší úroveň bezpečnosti. "Usilujeme o rychlé rozšíření čipové technologie, která znamená další zvýšení bezpečnosti pro naše klienty. Do konce roku 2003 vydáme téměř 140 tisíc čipových karet v ČR a dalších 30 tisíc v SR. V průběhu letošního a příštího roku také významně podpoříme nárůst počtu terminálů pro platby čipovými kartami u našich smluvních partnerů ve sféře obchodu a služeb, např. jenom během letních měsíců bychom rádi v ČR zprovoznili několik stovek radioterminálů" uvedl Philippe Moreels, člen představenstva ČSOB.

Právní ochranu, kterou ČSOB VISA Electron automaticky zahrnuje, obdrží formou právní porady každý držitel karty při událostech, které mu nastanou buď jako majiteli movitých věcí neurčených k podnikání či k jiné výdělečné činnosti, nebo jako chodci, cyklistovi, cestujícímu veřejných dopravních prostředků, sportovci (jedná se o nevýdělečný sport), rekreantovi, chovateli domácích zvířat, členu zájmových neziskových organizací, spotřebiteli, osobě pojištěné u jiných pojišťoven, apod. Tedy při každodenním běžném soukromém životě.

"Rád bych ČSOB poděkoval za úzkou spolupráci a za podporu při zavádění čipové technologie v České republice. Čipové karty představují budoucnost platebních systémů po celém světě, protože nabízejí vysokou míru zabezpečení proti podvodům. Prakticky je nelze kopírovat ani falšovat a tím posunují bezpečnost bezhotovostních plateb na zcela novou úroveň," dodává Miloslav Kozler, manažer pro Českou a Slovenskou republiku asociace Visa International.

Vzhledem k tomu, že karta je zároveň vybavena magnetickým proužkem,  lze ji použít na všech obchodních místech označených logem Visa Electron a ve všech bankomatech (Visa, VISA Electron, PLUS). Všechny poplatky za čipovou kartu Visa Electron jsou naprosto shodné jako u karty Visa Electron bez čipu.

Zdroj: tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ