UB: Klienti obdrží výpisy do konce července

10.07.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Depozitní klienti Union banky obdrželi obálku s doporučenou přihláškou pohledávky ke Krajskému soudu v Ostravě.

 "Bylo rozesláno více než 125 tisíc dopisů, přičemž 18 tisíc přihlášek bylo s vyčíslenou pohledávkou do 100 korun," sdělil dnes Robert Korselt, odpovědný za vnější vztahy Union banky, a.s. "v likvidaci". Klientům bylo vyplaceno 90 procent jejich vkladů (max. 25 000 EUR tj. 793 375 Kč) na pobočkách GE Capital Bank. K soudu přihlašují zbylých 10 procent resp. částku přesahující pojištěnou část vkladů. "Nelze v tuto chvíli ani odhadnout v jakém časovém horizontu a jakou část ze svých 10 procent klienti obdrží," pokračoval Korselt. K přihlášce, kterou klient obdržel ve dvou vyhotoveních, je třeba přiložit 2 fotokopie závěrečného výpisu z účtu a 2 fotokopie listu klienta (ten obdržel klient při návštěvě GE Capital Bank). Dva podepsané originály přihlášky pohledávky včetně příloh je třeba zaslat nejlépe doporučeně na krajský soud do 28. srpna. "Není nutné kopírovat vkladní knížku nebo celou smluvní dokumentaci," poznamenal v této souvislosti Korselt s tím, že podpisy ani fotokopie nemusejí být notářsky ověřeny.

Klientům, kteří měli u Union banky termínovaný vklad, jsou výpisy z těchto typů účtu k 16. 5. (resp. 17. 5.) rozesílány od začátku tohoto měsíce a nejpozději do konce července by je měl obdržet každý.

Banka v současné době registruje přibližně 6 tisíc přihlášených pohledávek a očekává, že hlavní nápor přihlášek nastane v příštích 14 dnech. "Klient, jehož pohledávka za bankou je tak nízká, že i v případě 100procentní výtěžnosti by jeho náklady například jen na poštovné byly vyšší, samozřejmě přihlášku podávat nemusí. Podání přihlášky je dobrovolné a záleží na každém klientovi, jak učiní," dodal na závěr Korselt.

Zdroj: tisková zpráva UB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ