Hypoteční trh v Jihomoravském kraji vzrostl o výrazných 61 procent

29.06.2011 | , Hypoteční banka
Tiskové zprávy


Hypoteční trh v Jihomoravském kraji signalizuje výrazné oživení. V prvním čtvrtletí letošního roku totiž zaznamenal meziroční růst dokonce o 61 %, na celkových 2,5 miliardy korun. Je tak jedním z nejrychleji rostoucích regionů v České republice.  Jedním z důvodů oživení poptávky po hypotečních úvěrech v kraji jsou i příznivé podmínky nabízených hypotečních produktů, ekonomická stabilita a chuť klientů investovat do bydlení.

Vývoj hypotečního trhu již signalizuje oživení poptávky, jen v prvním čtvrtletí byl Jihomoravský kraj jedním z nejvíce rostoucích v ČR, meziročně o 61 %. Za zmínku také stojí fakt, že Jihomoravský kraj měl na hypotečním trhu v ČR co do objemu o třetinu větší podíl než například Moravskoslezský kraj, který je počtem obyvatel dokonce větší,“ uvedl Pavel Soukup, ředitel brněnské regionální pobočky Hypoteční banky.

Hypoteční trh v celé České republice dál roste. Hypoteční banky poskytly za první tři měsíce letošního roku hypotéky v souhrnné hodnotě přes 23,2 miliardy korun. Trh tak meziročně stoupl o 46 %. Růstová tendence pokračuje až do současné doby, květen 2011 patřil mezi vůbec nejproduktivnější měsíce letošního roku.

V Jihomoravském kraji rostl trh hypoték ještě rychleji, banky zde poskytly v prvním čtvrtletí letošního roku přes 1 500 hypoték v objemu téměř 2,5 miliardy korun. Objem poskytnutých hypoték tak proti stejnému období loňského roku vzrostl o více než 61 %. Hypoteční trh na Jižní Moravě je tak jedním z nejrychleji rostoucích v celé České republice vůbec.

K chuti investovat do bydlení přispívá také současná cenová úroveň nemovitostí v Jihomoravském kraji, která za poslední dva roky klesla o 10 procent.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy