Koruna dopoledne stagnuje k euru a oslabuje vůči dolaru

13.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. prosince (ČTK) - Koruna dopoledne stagnuje k euru a mírně oslabuje vůči dolaru. Krátce před 10:00 se k euru proti pondělnímu závěru obchodovala o haléř silnější na 25,65 Kč/EUR, vůči dolaru ztratila pět haléřů na 19,47 Kč/USD, vyplývá z údajů Patria Online.

Podle Vladimíra Pikory z Next Finance se trh začíná bát recese a klade si otázky, jak to asi region ustojí s rozpočty. "Ve prospěch silnější koruny nemluví ani současná debata, zda půjčit Evropě desetinu českých devizových rezerv," podotkl Pikora.

Tomáš Vlk z Patria Finance upozornil, že po S&P a Moody's se také agentura Fitch přidala s názorem, že jasné řešení dluhové krize stále chybí a že krátkodobý tlak na ratingy v eurozóně se tím zvyšuje. "Výrazný negativní impulz to však nebyl. Po pondělku další propady na trzích nesledujeme, spíše jde o stabilizaci," uvedl Vlk. Středoevropské měny mírně posilují.

Euro vůči dolaru kolem 10:00 oslabilo na 1,3179 USD/EUR. Na programu je dnes německý index ZEW, který vyčísluje důvěru investorů v německou ekonomiku. "Měl by ještě klesnout, což euru podporu nedodá," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK