Americké akcie po pondělním propadu mírně oživují

13.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. prosince (ČTK) - Americké akciové trhy začaly dnes oživením z pondělního propadu, později ale část zisků ztratily. Na trhu nadále přetrvává nervozita z dluhové krize v eurozóně a čeká se na oznámení centrální banky USA (Fed).

Dow Jonesův index v newyorské poledne (18:00 SEČ) stoupl o 0,6 procenta na zhruba 12.092 bodů. Širší index S&P 500 po přechodném vzestupu až jedno procento získával 0,5 procenta a index technologického trhu Nasdaq byl se ziskem 0,2 procenta kolem 2618 bodů. V pondělí indexy ztratily více než jedno procento.

Obchodování bylo slabé a od větší aktivity investory odrazovala nejistota ohledně vývoje v eurozóně. Počáteční zisky, které dosáhly až jednoho procenta, smazaly do značné míry informace zdrojů, podle nichž německá kancléřka Angela Merkelová údajně odmítá návrhy na zvýšení limitu budoucího záchranného fondu eurozóny.

Měnový výbor Fedu dnes pořádá letošní poslední zasedání. Žádná změna měnové politiky se na něm sice nečeká, investoři však budou sledovat, jak Fed hodnotí současnou situaci americké ekonomiky.

"Kvůli slabému obchodování se žádný trend pohybu déle neudrží. Obchoduje se v úzkém rozpětí," řekl agentuře Reuters ředitel newyorské makléřské firmy ICAP Equities Ken Polcari.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK