Škodu dál trápí vážný výpadek počítačů

14.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mladá Boleslav 14. prosince (ČTK) - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto se i dnes potýká s vážným výpadkem podnikového informačního systému SAP. Firma tak má podle médií od pondělního večera vážné problémy s expedováním nových vozů či objednáváním náhradních dílů. Společnost předpokládá, že se jí podaří v nejbližší době závadu odstranit, řekl dnes ČTK mluvčí firmy Rudolf Dreithaler.

"Naši odborníci pracují na odstranění softwarové chyby. V tuto chvíli máme dobrý předpoklad, že to bude v nejbližší době odstraněno," uvedl. Výroba vozů podle něj není nijak zasažena.

Jeden z dopravců serveru iDnes.cz v úterý řekl, že Škodovka kvůli kolapsu systému nemůže vytisknout dokumenty potřebné pro expedici. Ve všech výrobních závodech se tak hromadí auta, v areálu automobilky prý čeká na nakládku asi 300 kamionů. Vyexpedovat se podařilo jen několik set aut, dokumentace k nim ale musela být vyplněna ručně.

"Výroba běží, expedice běží. Není pravda, že by expedice stála," řekl dnes ČTK mluvčí. Podle něj na odstranění závady intenzivně pracuje tým specialistů.

Za prvních devět měsíců letošního roku největší česká automobilka dodala zákazníkům 741.800 vozů, což je meziročně o 16,2 procenta více.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK