Koruna oslabuje k oběma hlavním světovým měnám, k euru nepatrně

14.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. prosince (ČTK) - Česká měna oslabuje k oběma hlavním světovým měnám, k euru jen nepatrně. Kolem 10:20 klesla koruna vůči euru proti úternímu závěru o dva haléře na 25,67 Kč/EUR a vůči dolaru ztratila deset haléřů na 19,69 Kč/USD, vyplývá z údajů Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance dnes středoevropské měny odolávají negativnímu vývoji ve světě, přestože z regionu nepřicházejí žádné podpůrné zprávy. "V případě koruny vidíme nadále kurz kolem 25,65 Kč/EUR, když nepřišla reakce ani na mnohé komentáře zástupců České národní banky v minulých dnech," uvedl Vlk.

Euro se vůči dolaru kolem 10:20 obchodovalo na 1,3036 USD/EUR, když předtím zastavilo pokles až těsně nad 1,3000 USD/EUR, podotkl Vlk. Oslabování eura podle něj v úterý zrychlilo po zprávě, že Německo odmítá navýšení záchranného mechanismu. Další, už mírnější ztráty přišly po jednání americké centrální banky (Fed). Ta sice konstatovala mírnou expanzi ekonomiky a zlepšení na trhu práce, zároveň ale zmínila i rizika - otřesy na trzích a evropskou dluhovou krizi, dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK