Ford: Celosvětový prodej aut v příštích dvou letech poroste

04.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dillí 4. ledna (ČTK) - Světový automobilový trh během příštích dvou let pravděpodobně poroste o pět procent ročně, a to zejména díky stoupající poptávce v Číně a Indii. Uvedl to dnes generální ředitel americké automobilky Ford Motor Alan Mulally při prezentaci nového sportovně-užitkového vozu EcoSport v Indii.

"Očekává se, že světový automobilový trh bude v příštích dvou letech dosahovat pětiprocentního růstu, za kterým bude stát zejména Asie a Tichomoří," řekl Mulally. "Asie a Tichomoří navzdory určitému zpomalení představují velmi dobrý trh s obrovským potenciálem. Motorem růstu na tomto trhu budou Čína a Indie," dodal.

Automobilka Ford již dříve uvedla, že hodlá do roku 2020 svůj prodej v Asii zdvojnásobit, a zvýšit tak jeho podíl na svém celosvětovém prodeji na třetinu.

Firma loni zvýšila prodej na indickém trhu o 15 procent na téměř 100.000 vozů. "Indický trh bude do konce desetiletí třetím největším po Spojených státech a Číně," předpověděl dnes prezident aktivit Fordu v Asii a Tichomoří Joe Hinrichs.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK