Babiš začne od března vydávat nový regionální týdeník

04.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. ledna (ČTK) - Miliardář Andrej Babiš, jenž má se svou protikorupční iniciativou Ano 2011 ambice uspět v nadcházejících parlamentních volbách, začne vydávat regionální týdeník. Bude distribuován zdarma s rozsahem 32 stran a první číslo vyjde 8. března. ČTK to dnes řekl šéf projektu Vladimír Junger. Podle serveru iDnes bude týdeník vydávat akciová společnost AGF Media, která vznikla v prosinci a vlastní ji Babišův Agrofert Holding.

Ten si podle serveru Mediář.cz již zaregistroval ochrannou známku 5+2 dny, což by mohl být název týdeníku. Periodikum v novinovém formátu má začít vycházet nejdříve na Plzeňsku a postupně se má rozšířit do dalších regionů.

"Týdeník bude mít tolik mutací, kolik je v Čechách okresů. Struktura bude podobná té, jakou mají třeba deníky vydavatelství Vltava-Labe-Press (VLP)," řekl ČTK Junger, jenž v letech 1992 až 2002 ve VLP vedl divizi západočeských deníků Bohemia. Později řídil vydavatelství Impuls ČR. Babišův týdeník se dle Jungera zaměří na aktuální dění v každém z regionů.

Podle Jungera bude nový týdeník distribuován zdarma do schránek a do stojanů. "Startovat budeme postupně, nejprve v jednom regionu a do konce roku se budou přidávat ostatní," dodal Junger.

Babiš je považován za jednoho z nejbohatších Čechů. Jeho firma Agrofert Holding patří k největším firmám v ČR, obchoduje s chemickými a zemědělsko-potravinářskými komoditami. Jeho pověst pošramotil tendr na nového vlastníka Unipetrolu. Babiš Unipetrol získal za Zemanovy vlády v první privatizaci firmy v roce 2001 za 11 miliard korun. Později ale od smlouvy odstoupil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK