Wizz Air vloni zvýšil počet pasažérů o 15 pct, v Česku jich ubylo

05.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. ledna (ČTK) - Maďarský nízkonákladový dopravce Wizz Air v loňském roce přepravil přes 11 milionů cestujících, což představuje meziroční růst o 15 procent. ČTK to dnes oznámila letecká společnost. V České republice firmě Wizz Air pasažérů ubylo o 20.000, přepravila 680.000 cestujících.

Společnosti Wizz Air vzrostl počet pasažérů, ačkoli předchozí rok v letecké dopravě zdaleka nepatřil z ekonomického hlediska k nejjednodušším, uvedl ředitel firmy József Váradi. Růst počtu cestujících ovšem zpomalil, v roce 2010 byl 23procentní. Společnost nicméně loni udržela na předloňských hodnotách obsazenost letadel, v průměru činila 84 procent.

Wizz Air během loňska otevřel tři nové základny, v srbském Bělehradě, litevském Vilniusu a rumunském Tirgu Mureš. Letos firma plánuje dále rozšířit nabídku leteckých destinací, aby odpovídala růstu poptávky. V Česku nyní aerolinie nabízejí 13 pravidelných linek z Prahy a Brna do Itálie, Španělska, Bulharska, Nizozemska a Velké Británie.

Společnost Wizz Air létá z 15 základen v Polsku, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku, na Ukrajině, v České republice, Srbsku a na Litvě. Po Evropě společnost zajišťuje na 200 leteckých linek. Firma provozuje 34 letadel Airbus A320 a zaměstnává 1500 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK