Air Bank vstoupila do bankovního registru jako 50 člen

27.02.2012 | , Finance.cz
ÚVĚRY A PŮJČKY


Bankovní registr klientských informací dnes oznámil, že jeho novým členem se stala společnost Air Bank, která je tak již padesátým členem úvěrových registrů. Ty zprostředkují svým členům informace o více než 5,4 milionu klientů bankovních a finančních institucí.

Registry obsahují dnes 17 milionů úvěrových kontraktů. Data z úvěrových registrů přispívají ke kvalifikovanému, profesionálnímu a zodpovědnému rozhodování členů Bankovního a Nebankovního registru klientských informací.


Trvalý růst počtu členů registrů ukazuje, že finanční společnosti uplatňují profesionální přístup k úvěrování svých klientů. Zároveň to je dokladem skutečnosti, že plní významnou roli i v oblasti zodpovědného zadlužování občanů. Oceňujeme, že každá významná banka, která chce zodpovědně působit na našem trhu, vstupuje do našeho registru. Air Bank vítáme mezi svými členy,“ řekla Zuzana Pečená, výkonná ředitelka společnosti CBCB – Czech Banking Credit Bureau, která provozuje Bankovní registr klientských informací.


Pokračování loňského rozšiřování


Během loňského roku přistoupily do registrů významné bankovní a finanční instituce, a to PROFI CREDIT, ZUNO Bank a Evropsko-ruská banka, AXA Banka Europe a Equa banka. Vstupem společnosti Air Bank do úvěrových registrů se počet jejích členů rozrostl na 50. Jak Bankovní, tak Nebankovní registr klientských informací má v současné době po 25 členech. Členy Nebankovního registru jsou nejvýznamnější splátkové společnosti a společnosti působící v oblasti leasingu.


 „Vstup do Bankovního registru klientských informací považujeme u odpovědné banky za samozřejmost. Bankovní registr klientských informací je pro nás jeden z nástrojů, který nám umožní efektivně řídit úvěrové riziko. I díky tomuto registru lépe posoudíme schopnost klienta splácet úvěr a budeme mu tak moci nabídnout lepší a férovější podmínky, než na které byl dosud na českém trhu zvyklý,“ řekl Luboš Berkovec, ředitel divize Řízení rizik a IT, Air Bank.


Výhody členství


Členství v registrech přináší benefity nejen bankovním a finančním institucím, ale je rovněž signálem pro potenciální žadatele o úvěr, že daná společnost dokáže prověřit jejich schopnost dostát svým závazkům, a tím je ochránit před eventuálními negativními situacemi souvisejícími s neplněním svých finančních závazků. Nespornou výhodou úvěrových registrů je i komplexnost dat, a to jak negativních, tak i pozitivních. Například celkový objem závazků klienta vůči bankám a finančním institucím je důležitý parametr profesionálního rozhodování. Poskytnutím každého dalšího úvěru nebo jiné finanční služby totiž může u klientů vést k nebezpečnému předlužení, které často vede k neschopnosti splácet v budoucnu své závazky.

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚVĚRY A PŮJČKY