Droga jménem inflace aneb – jsme za vodou?

10.04.2012 | , MoneyExpo 2013
Tiskové zprávy


Pojem „dluhová krize“ ovládá média výrazně teprve několik posledních let. Svým způsobem se stal zaklínadlem, aniž by se však pátralo po jeho hlubších příčinách, podstatě a souvislostech.

Přitom základy současné dluhové krize, která má celosvětový vskutku globální charakter, byly postupně
a tiše budovány již několik desetiletí. Zásadní podíl na jejím vzniku a nezadržitelném prohlubování má systém nekrytých papírových měn. Na to upozorní ve své přednášce v rámci letošního ročníku investičního a trading summitu MONEY EXPO (TOP HOTEL Praha, 20. – 22. dubna) Jaroslav Brychta.

Poukáže na mnohdy zastřenou, či spíše zastíranou skutečnost – akcie rostou pouze díky inflaci
a růstu zadlužení. To však má své jasné hranice a začalo narážet na svůj strop. Trhy jsou totiž dnes zcela v režii centrálních bank a je to především měnová politika, která by měla být v centru pozornosti každého investora. Právě z ní se dá odvodit perspektiva dalšího vývoje, je jasným indikátorem, který však zatím právě mnoho nadějí nevzbuzuje. Právě proto, podle Jaroslava Brychty, stále máme to nejhorší z dluhové krize ještě před sebou. Tendence vypomáhat si dalšími emisemi nekrytých hlavních světových jsou stále zřetelnější. A proto například růst cen zlata, který zaznamenáváme  v posledních letech, není žádnou bublinou, ale jedinou logickou odpovědí na klesající důvěru v hlavní světové měny.

Nebude to asi příliš potěšitelné poslouchání, ale vědět a znát, jaký asi bude vývoj finančních trhů, se určitě vyplatí. A to ne jen investorům…

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy