Škoda Rapid se poprvé představí na začátku července

23.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. května (ČTK) - Nový model Rapid od Škody Auto se poprvé představí novinářům na začátku července. ČTK to dnes řekl důvěryhodný zdroj. Na facebookovém profilu automobilky se už objevily fotografie detailů nového vozu. Zástupci Škody pouze uvedli, že výstavní premiéru si Rapid odbude na podzim na autosalonu v Paříži.

Rapid se má podle Víta Pelce z tiskového oddělení Škody začít vyrábět během léta v závodě v Mladé Boleslavi spolu se sesterským Seatem Toledo. Do konce letošního roku by se měl začít prodávat v Česku.

Na Facebooku se objevil snímek části předního a zadního světla nového vozu, detail kola a masky s logem automobilky. Podle fotografií se finální podoba auta výrazně neliší od předvýrobního konceptu MissionL, který firma představila v loňském roce. Na internetu již kolují i fotografie celého vozu z německého Nürburgringu a videa z testovacích jízd lehce maskovaných vozů v okolí Mladé Boleslavi.

Rapid je kompaktní limuzína o velikosti mezi fabií a octavií, přičemž se rozměry blíží spíše k octavii. V létě jeho výroba nahradí dobíhající produkci modelu Octavia Tour. Od minulého roku se lokální verze Rapidu vyrábí v Indii, evropský model se má lišit v detailech a v zadní části. Vedle provedení liftback by se měl vyrábět ještě v další karosářské variantě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK