Koruna dopoledne stagnuje k euru a oslabuje vůči dolaru

24.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká koruna dnes dopoledne stagnuje k evropské měně a oslabuje vůči americké. Krátce po 10:30 se proti čtvrtku obchodovala k dolaru o osm haléřů níže na 19,89 Kč/USD a vůči euru klesla o haléř na 24,94 Kč/EUR, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance mají ráno středoevropské měny tendenci mírně ztrácet spolu s lehce negativní náladou na hlavních trzích. "Z Česka ani dnes nemáme pro trh důležité zprávy a data z regionu žádné velké překvapení nepřinesla," dodal. Český statistický úřad dnes oznámil, že pokles důvěry v českou ekonomiku se po čtyřech měsících zastavil. Souhrnný indikátor důvěry se v srpnu meziměsíčně zvýšil o 0,2 bodu.

 

Na trzích podle Vlka před schůzkou řeckého premiéra s německou kancléřkou a francouzským prezidentem převládá negativní nálada. "Euro vůči dolaru lehce ztrácí na 1,2539 USD/EUR, výnosy španělských a italských dluhopisů mírně rostou a akciové indexy hlásí pokles," uvedl Vlk.

 

Připomněl, že ve čtvrtek večer se objevila zpráva, že Španělsko už jedná s eurozónou o podmínkách finanční pomoci. Pokud by se potvrdila, byl by to pro trhy spíše pozitivní signál snižující tlak na dluhopisy, míní Vlk. Dodal ale, že na druhou stranu Řekové narážejí s žádostí o zmírnění podmínek úvěru na pevný postoj představitelů eurozóny.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK