Allianz a Partners se chtějí zúčastnit penzijní reformy společně

28.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Allianz penzijní společnost a největší český distributor finančních služeb Partners chtějí spojit síly a společně nabízet produkty v rámci druhého a třetího pilíře penzijní reformy. Allianz s Partners vážně jedná o prodeji minoritního podílu v Allianz penzijní společnosti. Obě společnosti o tom dnes informovaly na tiskové konferenci.

 

Společnosti očekávají, že smlouvu podepíšou v první čtvrtině příštího roku. "Naše penzijní společnost chce lidem nabídnout jistotu v důchodovém věku, a to prostřednictvím druhého a třetího pilíře penzijní reformy. Za tímto účelem se chceme spojit s předním distributorem finančních služeb tak, aby naše společná nabídka byla pro naše klienty co nejvýhodnější," uvedl předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad.

Penzijní reforma je podle generálního ředitele Partners Petra Borkovce jedním ze stěžejních polistopadových rozhodnutí. "Je součástí plánu zajištění na stáří, stejně jako pravidelné investice a další produkty. Proto se také chceme aktivně do druhého pilíře zapojit, a to s nejsilnějším hráčem na tomto trhu," doplnil Borkovec.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK