AWD Česká republika připravuje další expanzi s podporou švýcarské finanční skupiny

28.11.2012 | , AWD
Tiskové zprávy


Swiss Life, přední finanční skupina s aktivy v hodnotě více než 3,5 bilionu korun, posílí své pozice na českém trhu. Skupina Swiss Life působí v oblasti správy privátních i korporátních financí, řízení rizik a penzí.

V Česku má skupina Swiss Life zastoupení prostřednictvím své dceřiné společnosti AWD. Ta nyní získá unikátní přímé zázemí přední švýcarské finanční skupiny pro svou další expanzi na tuzemském trhu finančního poradenství a rozšíření stávajícího portfolia přibližně 150 tisíců klientů v České republice. Na jaře 2013 dojde k přejmenování společnosti AWD Česká republika, která ponese nový název Swiss Life Select.

Swiss Life je jednou z největších finančních skupin v Evropě. Společnost založená v roce 1857 dnes spravuje aktiva v hodnotě více než 3,5 bilionu korun, tedy asi trojnásobek českého státního rozpočtu. Jen za první pololetí letošního roku Swiss Life vykázal čistý zisk ve výši 361 milionů švýcarských franků (asi 7,5 mld. korun). Skupina zaměstnává 7000 lidí v 11 zemích. Akcie Swiss Life jsou obchodovány na burze v Curychu, jsou rovněž zařazeny do hlavního indexu SLI (Swiss Leader Index), který zahrnuje 30 největších společností obchodovaných na burzách ve Švýcarsku.

S ohledem na růst poptávky po správě privátních financí se Swiss Life rozhodl posílit svou tržní pozici a celosvětově tak sjednotit své poradenské aktivity pod značku Swiss Life Select a investovat do jejich rozvoje.

„Změna naší značky je přirozenou součástí procesu nastartovaného již před pěti lety, kdy jsme se stali součástí Skupiny Swiss Life. Nejde jen o to, že získáváme mimořádně silné zázemí, ale především tak přinášíme na český trh špičkové švýcarské know-how, jehož rozsah, kvalitu i dlouhodobost nesporně ocení naší klienti i pracovníci,“ říká Martin Valach, generální ředitel AWD Česká republika a dodává: „Za 8 let našeho působení na českém trhu jsme se stali symbolem kvality v oblasti finančního poradenství a pomohli jsme při správě privátních financí desítkám tisíc lidí v objemu několika desítek miliard korun. Náš obchodní model stojící na nezávislé expertíze a vysoce kvalitním týmu poradců tak čeká jedno z nejúspěšnějších období v historii naší společnosti.“ 

„I nadále se v této oblasti budeme pevně držet osvědčeného obchodního modelu nezávislého výběru, který garantuje volnost při přípravě komplexního řešení pro naše zákazníky. Novou značkou Swiss Life Select se k tomuto ojedinělému přístupu i jasně přihlásíme“, řekl Bruno Pfister, generální ředitel Skupiny Swiss Life.

Skupina Swiss Life začne aktivně působit na českém trhu od dubna 2013, kdy dojde k přejmenování společnosti AWD Česká republika na společnost Swiss Life Select.

Poznámky pro editory:

O Swiss Life
Skupina Swiss Life je přední evropskou finanční skupinou působící v oblasti správy privátních i korportáních financí, řízení rizik a zajištění penze. Společnost s více jak stopadesátiletou historií dnes působí v 11 zemích světa, jejími hlavními trhy jsou Švýcarsko, Německo, Francie, a dále Velká Británie, Rakousko, Česká republika, Polsko, Lucembursko, Lichtenštejnsko, Dubaj a Singapur.

Swiss Life spravuje aktiva v hodnotě 3,5 bilionu korun, s ročním obratem okolo 400 miliard korun. Skupina zaměstnává přes 7000 osob a více než 4600 finančních poradců.

Akcie Swiss Life jsou obchodovány na burze v Curychu, a jsou rovněž zařazeny do hlavního indexu SLI (Swiss Leader Index), který zahrnuje 30 největších společností obchodovaných na burzách ve Švýcarsku.

Vice informací na www.swisslife.com.


O AWD
AWD Holding AG je přední společností na evropském trhu správy privátních financí. Služeb AWD využívá více než 2 miliony privátních klientů. AWD působí prostřednictvím více než 5 500 kvalifikovaných privátních finančních poradců v cca 500 poradenských centrech v 8 zemích Evropy (v Německu, Velké Británii, Rakousku, Švýcarsku, České republice, Slovensku, Polsku a Maďarsku).

AWD Česká republika s.r.o. zahájila v České republice činnost 1. ledna 2005 a zabývá se privátním finančním poradenstvím především pro klienty s nadstandardními příjmy. V současné době disponuje šestnácti poradenskými centry. V prosinci 2008 byla vyhodnocena v největším testu poradenství v České republice, který pro časopis Osobní finance zpracovala agentura IPSOS TAMBOR, nejlepší poradenskou firmou. Porazila tak nejen ostatní poradenské firmy, ale i všechny hodnocené banky.

Vice informací na www.awdcr.cz.

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy