Hledání práce nemusí být namáhavé

13.05.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Vybíráte si právě novou práci? Pak Vám mohou pomoci stránky Internetu. Je zde možné nalézt nabídky na zaměstnání od mnohých agentur nebo přímo od zaměstnavatelů. Jak tyto inzeráty najít, Vám poradíme na následujících řádcích.

Téma týdne: Internet šetří čas i peníze

Životopis

První, z čeho bude firma usuzovat, zda jste ten pravý na danou práci, je Váš životopis. Proto by měl být velmi dobře zpracován. Rad a návodů na správné vytvoření strukturovaného životopisu získáte na internetu celou řadu. Jeden z nich je přímo na našich stránkách.  Nestačí však pouze vypsat údaje o Vás, ale je potřeba i dát životopisu patřičný vzhled. Pomoci Vám zde může MS Word a jeho Průvodce životopisem. Tento program Vás bude přímo navádět, co napsat a sám si tyto údaje uloží na patřičné místo.

Kde hledat

Na internetu je možné objevit několik pracovních serverů. Mezi nejznámější patří www.jobs.cz a www.prace.cz. Několik odkazů Vám nabízíme zde. Jestliže máte vytipovanou společnost, u které byste rádi pracovali, pak neváhejte a pošlete jim svůj životopis spolu s průvodním dopisem. Připojit byste měli i svou fotografii.
Další možností, kde si sehnat volné pracovní místo jsou úřady práce. Nabídka je možná sledovat nejenom přímo v budově, kde úřad sídlí, ale i na internetu. Seznam všech, je pro Vás k dispozici zde.

Další finanční tipy a triky najdete na http://www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky