Na internetu seženete lístky téměř na všechno

14.05.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Chcete jít na koncert, do kina nebo do divadla, ale nechcete stát dlouhé fronty u pokladen a hlavně na to nemáte čas? Pak vám mohou pomoci internetové stránky. Lístky si můžete on-line nejen objednat, ale většinou i přímo zakoupit.

Téma týdne: Internet šetří čas i peníze

Pokud si nechcete nechat ujít vytoužený koncert, výborné divadelní představení nebo poutavý film, pak je nutné si však koupit, nebo alespoň rezervovat lístky. Jenže málokdo má v dnešní uspěchané době čas chodit po předprodejích a čekat ve frontách u pokladen. Tento problém může jednoduše a pohodlně vyřešit internet.

Na internetových stránkách se dnes již dá objednat a koupit vše a lístky na různé kulturní či sportovní akce nevyjímaje. Informace o tom, zda je to možné najdete na internetových stránkách pořadatelů dané akce, kde se také dozvíte jak si lístky objednat a zaplatit. Ale ne každé kino, divadlo či kulturní akce má své vlastní internetové stránky. Potom nezbývá než zkusit využít specializované předprodejní portály popřípadě internetové stránky kulturních informačních center.

Při nákupu lístků přes internet je potřeba dopředu vědět dvě věci:

  1. jak chcete lístky zaplatit a
  2. jak vám budou lístky doručeny

Za lístky můžete platit různými způsoby a jednotlivé portály upřednostňují různé varianty. Nejčastějším řešením je platba pomocí platební karta popřípadě platba prostřednictvím bankovního účtu. Jedná se o nejrychlejší variantu placení a pokud spěcháte, pak je lze jen doporučit. Platby jsou totiž provedeny během jednoho či dvou dnů. Ale než se rozhodnete tento způsob platby na internetu, pak musíte mít jistotu, že se jedná o důvěryhodnou firmu. V opačném případě riskujete vybílený bankovní účet.

Samozřejmě je možné platit také prostřednictvím pošty na dobírku. To však vyžaduje delší dobu. Při zaslání lístků poštou musíte si je musíte objednat minimálně tři až čtyři dny předem. Většina portálů doporučuje i celý týden.

Některé servery umožňují nechat si doručit objednané lístky prostřednictvím kurýra. V tomto případě je to o něco rychlejší než pře poštu. Stačit by vám měl jeden až dva dny před konáním akce.

Nejjednodušším řešením však je možnost vyzvednout si lístky přímo na pokladně při vstupu na danou akci. Takto lze objednat lístky pouze den dopředu. Za objednané lístky pak zaplatíte při jejich převzetí na pokladně. Ale pozor! Je potřeba přijít na danou akci včas. Většina pořadatelů si totiž vyhrazuje právo vámi objednané lístky prodat dalším zájemcům v případě, že se nedostavíte včas (například půl hodiny před začátkem představení)!

Autor článku

Renata Pražáková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky