Národní finále soutěže Global Management Challenge má své vítěze

02.04.2013 | , Vysoká škola finanční a správní
Tiskové zprávy


V minulých dnech se konalo Národní finále 12. ročníku soutěže GMC v České republice. Vítězný tým čeká souboj o světové prvenství ve finále, které se odehraje 16. – 19. dubna 2013 v rumunské metropoli Bukurešť.

České verze se zúčastnilo celkem 134 týmů, z nichž po pěti rozhodnutích prvního kola postoupilo do finále osm nejlepších. Národní finále, které se konalo na půdě Vysoké školy finanční a správní, dne  20. 3. 2013, rozhodlo o vítězi, který první místo získal s cenou akcie 1.508 EUR. Je jím smíšený pětičlenný tým, Think Tank, z Univerzity Karlovy a Univerzity chemicko-technologické v Praze, jmenovitě pak Tomáš Hubík, Dalibor Hlava, Jan Hubík, Jan Skořepa a Miroslav Šíma, jehož patronem byl Seznam.cz. Slavnostní vyhlášení výsledků se konalo 28. 3. 2013 v prostorách Brožíkova sálu na Staroměstské radnici v Praze. První cenu, studium MBA pro všechny členy týmu, věnovala Vysoká škola finanční a správní/City University of Seattle. O další hodnotné a zajímavé ceny se postarali partneři soutěže. Do soutěže se zapojily týmy z celkem 16 vysokých škol a univerzit pod patronátem deseti firem (J&T banka, GE Money Bank, CZC.cz, Zlatá koruna, OVB Allfinanz, a.s. ČR, Seznam.cz, Deloitte, VŠE – fakulta managementu, Bossa a Škoda Auto).

VSFS1.jpg

Soutěž Global Management Challenge ověřuje teoretické i praktické manažerské dovednosti studentů a současně je učí nést důsledky svých rozhodnutí. Jen na nich totiž záleží, zda virtuální firma, kterou řídí, uspěje na vybraných trzích. Jednou z hlavních předností soutěže je spolupráce studentů s prestižními firmami. Ty se do projektu zapojují nejen jako sponzoři, ale i jako patroni podporující své týmy. Firmy poskytují soutěžícím odbornou pomoc a zasvěcují je do principů řízení společnosti, samotná rozhodnutí ale jsou plně na studentech.

Generálními partnery soutěže se v letošním roce v České republice staly společnosti OVB Allfinanz, a.s. ČR a Seznam.cz.

Další podrobnosti naleznete na stránkách soutěže http://www.vsfs.cz/gmccz/.

 

 

 

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy