Objevila soutěž Junior Trader nový obchodní talent? Nebo má průběžný vítěz štěstí a ztráty se mu vyhýbají?

22.04.2013 | , X-Trade Brokers
Tiskové zprávy


Aktuální ročník studentské investiční soutěže Junior Trader, pořádané brokerskou společností X-Trade Brokers, se blíží ke svému závěru. Na překonání lídra mají soutěžící ještě deset dní. Začnou více riskovat? Bude se pořadí na předních místech ještě měnit?

Zájem o soutěž s blížícím se koncem vrcholí. O zajímavé ceny Asus Transformer Pad, herní konzole XBOX 360 Kinect nebo chytré hodinky Sony Smart Watch už soutěží téměř 2 500 studentů z České republiky i ze Slovenska a neustále přibývají další. Na přední pozice se dá probojovat během několika dnů. Stačí chytře investovat, akceptovat vyšší riziko a úspěch se může dostavit. Stále proto není o vítězi rozhodnuto!

Podmínky soutěže umožňují soutěžícím vstoupit do hry kdykoliv v průběhu jejího trvání. Každý soutěžící obdrží virtuální vklad 100 tisíc euro a je pouze na něm, zda tyto prostředky zhodnotí obchodováním s měnami, akciovými indexy, zlatem, stříbrem nebo jinými komoditami.

A jak si vedou ti nejlepší soutěžící? V České republice se dosud nejvíce podařilo zhodnotit původní vklad Tomášovi. Od začátku soutěže zhodnotil svůj původní vklad šestadvacetinásobně. Na svém kontě má téměř 2,64 milionu euro. K této částce dospěl realizací 240 obchodů převážně na měnových párech, ikdyž zabrousil také na komoditní trhy. Ztráty se na jeho účtu hledají jen velmi obtížně, protože v červených číslech skončil podle dosavadních výsledků pouze každý dvacátý obchod. O vyrovnanosti jeho obchodního stylu svědčí také kumulativní křivka zisku, na které nejsou patrné žádné výraznější ztráty.


graf_4.jpg 
Graf: Vývoj hodnoty majetku na soutěžním účtu průběžného vítěze soutěže Junior Trader

Nejlepším slovenským soutěžícím je v dosavadním průběhu Martin z Ekonomické univerzity v Bratislavě, který měl dva týdny před koncem soutěže na účtu 414 tisíc euro. Martin dosud realizoval 88 obchodů, ve kterých se soustředil hlavně na komodity. Část obchodů však také proběhla na akciových indexech. Nejvyššího zisku 59 tisíc euro dosáhl soutěžící na prodeji 15 lotů stříbra.

Průběžné pořadí soutěžících z českých středních a vysokých škol můžete sledovat na www.juniortrader.cz a ze slovenských vysokých škol na www.juniortrader.sk. Držíme palce všem soutěžícím!

 

 

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy