Olšanská Farma Bolka Polívky bude brzy znovu v provozu

20.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 20. června (ČTK) - Olšanská Farma Bolka Polívky, která je od loňského podzimu v insolvenci, bude na základě požadavku hlavních věřitelů brzy znovu v provozu. Na farmě se nyní uklízí a chystá se její otevření pro veřejnost. ČTK to dnes řekla s odkazem na informace od konkurzního správce Michala Edla mluvčí největšího věřitele, Regionální rady Jihovýchod Kateřina Dobešová.

"Správce nám potvrdil, že je na farmě čilý ruch, vše se chystá, uklízí," uvedla Dobešová. Termín otevření areálu ale neznala. "Mělo by to ale být v nejbližších dnech," dodala. Dnes dopoledne na farmě nebral nikdo telefony, ČTK zjišťuje vyjádření konkurzního správce.

Regionální rada regionu soudržnosti Jihovýchod s podmíněnou pohledávkou 21,2 milionu je největším věřitelem farmy. Spolu se stavební firmou Kaláb a Unicredit Bank je také ve věřitelském výboru.

Edl v květnu na věřitelském výboru navrhl, aby byla farma částečně v provozu do doby, než se ji podaří vydražit. Za nejlepší variantu považuje dražbu farmy jako funkčního celku.

"Zájmem věřitelů je, aby podnik normálně fungoval a prodával se jako funkční celek," uvedla Dobešová. Podnik by měl podle ní fungovat zejména v letní turistické sezóně. Prodávat se patrně bude až na podzim. V minulých týdnech byl provoz farmy omezený, celý objekt střežila bezpečnostní agentura.

Turistická atrakce malých Olšan na Vyškovsku se dostala do potíží kvůli tomu, že se Polívka rozhodl rozšířit hotel a postavit wellness centrum, na které dostal dotaci z peněz Evropské unie. Nestačila však na to, aby splatil veškeré pohledávky. Loni na podzim ho tak poslala do insolvenčního řízení Kaláb-stavební firma.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK