Peníze můžete vyhrát i u moře!

19.07.2004 | , Finance.cz
INTERVIEW


Vedra nás činí pohodlnějšími, nikoli ale méně chtivějšími, co se peněz týče! I v parných dnech lze sázet ostošest - od bazénu na zahradě, z chalupy i od moře. Více v následujícím rozhovoru...

Sázkové kanceláře rostou jako houby po dešti v i malých městech s jedním až dvěmi tisíci obyvatel. "Tam to pak vypadá, jako by byla jen tři místa, kde se lidé scházejí. Hospoda, kostel a sázková sběrna," říká ředitel pro vnější vztahy a mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek a dodává "až tak velký žert to není." Právě s ním jsme hovořili například o tom, zda si sázkaři v létě berou dovolenou, zda je možné sázet od moře nebo po internetu. 

Léto je v plné síle, začíná hlavní čas dovolených. Berou si o prázdninách volno i sázkaři?
Jistě, tržby jsou v tomto období nižší, i když například umožňujeme výběr výhry na jiné pobočce, než na jaké byla sázka podána.

Je o prázdninách vůbec na co sázet?
Nejatraktivnější soutěže, to znamená ligy fotbalově a hokejově vyspělých zemí, mají přes léto pauzu, ale kursová nabídka je pořád široká. Především tenisové turnaje jsou v plném proudu, probíhá slavná cyklistická Tour de France, pokračuje seriál závodů formule jedna a možná by někdo nevěřil, že si u nás v tuto chvíli může vsadit třeba na druhou finskou či norskou fotbalovou ligu. Z nesportovních sázek si teď lidé mohou vsadit třeba na to, zda prezident republiky jmenuje Grossovu vládu do vzplanutí olympijského ohně, nebo kdo bude v dalším období americkým prezidentem. A v tomto letním období také pravidelně přichází čas číselných her. U Tipsportu si lze mimo jiné vsadit i klasickou ruletu.

Čas veder činí člověka pohodlnějším. Možná by zatoužil sázet od bazénu na své zahradě, ze své chalupy či od koupaliště. Je to možné?
Jistě, bez problémů. Jak jsem již naznačil, Tipsport provozuje telefonickou službu přijímání sázek s názvem Teleservis. Aktuální kursy si sázkař, kterému se nechce jít na pobočku, může zjistit na internetu nebo na teletextových stránkách České televize."

Mohl bych si vsadit i ze zahraničí?
Ano, našim telefonním operátorkám můžete zavolat odkudkoliv."

Stále více občanů naší země využívá internet. Je v ČR možné sázení po síti? Vyvíjíte v tomto směru nějakou aktivitu?
Internetové sázení v Česku není povolené, neumožňuje jej česká legislativa. Naše aktivita? Sami nevíme, jak by mělo být ošetřeno, aby přes internet nemohli sázet mladí lidé do 18 let, jak vyžaduje zákon."

Závěrem mi dovolte osobnější otázky. Vy osobně vsázíte? Na co jste si vsadil v poslední době a s jakým úspěchem? 
I když mě pocit s tiketem u televizního přenosu vzrušuje, vsadím si zřídka kvůli pracovnímu vytížení. Navíc si dokážu přiznat, že nejsem zdaleka tak připraveným sázkařem jako většina našich klientů. Ale když už si jdu vsadit, tak chci vyhrát a průběh zápasu sleduji na teletextu téměř po minutách."

Pokud by bylo povoleno vsázet dětem (byť malé částky třeba na zpěváky Superstar), povolil byste hazard Vašim potomkům?
Nejprve je třeba si říci, do kolika let je vlastně člověk dítětem. Hodně sporné, že? V každém případě třeba děti školou povinné obecně nemají moc pojem o hodnotě peněz, takže si ani nemůžou pořádně pocit uhodnuté sázky vychutnat.  Takže můžeme třeba diskutovat o věkové hranici, od které je sázení povoleno, ale myslím, že omezení je dobré.

Děkuji Vám za rozhovor.
Jaroslav Paclík, Finance.CZ


 

Ing. Lubomír Ježek působí ve společnosti Tipsport od roku 2000. V současnosti zastává pozici ředitele pro vnější vztahy a tiskového mluvčího.

Autor článku

Jaroslav Paclík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INTERVIEW