Chcete-li koupit bagetu z auta, musíte do Francie

26.07.2004 | , Reuters
Domovská stránka


Potřebujete při řízení křoupat čerstvý croissant či bagetu? Pak byste se měli přestěhovat do Francie, kde vznikla pekárna pro motoristy.

PAŘÍŽ, 26.července (Reuters) - Potřebujete při řízení křoupat čerstvý croissant či bagetu? Pak byste se měli přestěhovat do Francie, kde vznikla pekárna pro motoristy.

"Lidé žijí v hrozném spěchu, zvláště v oblasti Paříže. Snažíme se, aby se dostali k jídlu rychleji," řekl Michael Joly a poznamenal, že jeho nová pekárna Drive-In Joly je ve Francii první svého druhu a denně obslouží zhruba 200 zákazníků.

Pekárna se nachází v bývalém autoservisu na frekventované cestě západně od Paříže. Auta zajíždějí k okénku, kde je možné objednat si bagety, koláče a další pekařské výrobky.

Francie dlouho odolávala americkému stylu rychlého stravování, přestože třeba McDonald's či prodejny s kávou Starbucks jsou již v Paříži nějaký čas běžně k vidění. "Je to jednoduché - lidé spěchají a my na to reagujeme," uvedl Joly.

((Přeložil: Filip Tošenovský; Editoval: Dušan Bučánek; prague.newsroom@reuters.com, Reuters Messaging: filip.tosenovsky.reuters.com@reuters.net, +420-2-2419-0477))

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka