DHL Express v ČR v příštím roce zdraží v průměru do 3,9 pct

27.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. září (ČTK) - Poštovní a logistická firma DHL Express zvýší od ledna příštího roku v ČR ceny za přepravu v průměru do 3,9 procenta. Důvodem je inflace i růst nákladů. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

"Důvodem úpravy cen je zejména vývoj inflace a inflační očekávání na další období a z externích nákladů pak především nárůst ceny leteckého paliva, který má zásadní dopad do našich nákladů," uvedl výkonný ředitel DHL Express Ken Allen.

Společnost upravuje ceny každoročně k 1. lednu. Konkrétní cenové úpravy se budou lišit v každé zemi v závislosti na místních podmínkách a budou se týkat všech zákazníků, u kterých to smlouvy umožňují.

"Většiny našich klientů v České republice se bude týkat průměrné navýšení do 3,9 procenta. Přesné procentuální navýšení se bude odvíjet od typu užívaných produktů a zásilkového portfolia zákazníka," uvedl obchodní ředitel DHL Express CZ Luděk Drnec.

DHL je součástí Deutsche Post DHL. Loni měla skupina tržby přes 55 miliard EUR. Globální síť DHL tvoří pobočky ve více než 220 zemích a územích a zaměstnává 275.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK